2010年高考真题及答案 海南卷——英语
作者:墨玦
2011-03-01 22:11:48

以下是部分内容预览,注意图片没有显示出来,WORD里是有的。请到下载区下载完整的试题及答案。
 

2010年海南高考英语试题及答案


第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例: How much is the shirt?
A.$ 19.15 B. $9.15 C. $ 9.18
答案是B
1. What will Dorothy do on the weeked?
A. go out with her friend
B. work on her paper
C. make some plans
2. What was the normal price of the T-shirt ?
A. $15 B. $ 30 C. $50
3. What has the woman decided to do on Sunday afternoon?
A. to attend a wedding.
B. To visit an exhibition
C. To meet a friend
4. When does the bank close on Sunday ?
A. at 1:00pm
B. at 3:00pm
C. at 4:00pm
5. Where are the speakers?
A. In a store
B. In a classroom
C. At a hotel
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6,7 小题
6,What do we know about Nora?
A. She prefers a room of her own.
B. She likes to work with other girls.
C. She lives near the city center.
7.What is good about the flat?
A. It has a large sitting room.
B. It has good furniture
C. It has a big kitchen.
听第7 段材料,回答第8,9题。
8. Where has Barbara been?
A. Milan
B. Florence.
C. Rome
9. What has Barbara got in her suitcase?
A. shoes
B. stones
C. books
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Who is making the telephone call?
A.Thomas Brothers.
B.Mike Landon.
C.Jack Cooper.
11.What relation is the woman to Mr. Cooper?
A.His wife .
B.His boss.
C.His secretary.
12.What is the message about?
A. A meeting
B. A vist to France.
C. The date for a trip.
听第9段材料,回答第13至16 题。
13.Who could the man speaker most probably be?
A. A person who saw the accident.
B. The driver of the lorry.
C. A police officer.
14. What was Mrs. Franks doing when the accident took place?
A. Walking along Churchill Avenue.
B. Getting ready to cross the road
C. Standing outside a bank..
15.When did the accident happen?
A. At about 8:00 am.
B. At about 9:00 am.
C. At about 10:00 am.
16.How did the accident happen?
A.A lorry hit a car.
B.A car ran into a lorry.
C.A bank clerk rushed into the street.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is talk mainly about?
A. The history of the term.
B. The courses for the term.
C. The plan for the day.
18. Where can the visitors learn about the subjects for new students?
A. In the school hall,
B. In the science labs,
C. In the classrooms.
19. What can students do in the practical areas?
A. Take science courses.
B. Enjoy excellent meals.
C. Attend workshops.
20. When are the visitors expected to ask questions?
A. During the lunch hour.
B. After the welcome speech.
C. Before the tour of the labs.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:We _______ last night, but we went to the concert instead.
A.must have studied B. might study
C. should have studied D.would study
答案是C。
21-----Have you finished reading Jane Eyre?
-----No, I_________my homework all day yesterday.
A . was doing B . would do
C . had done D . do
22. The workers _____ the glasses and marked on each box “This Side Up”
A. carried B. delivered C. pressed D. packed
23. I’ll spend half of my holiday practicing Englsih and ___ half learning drawing.
A. another B. the other C. other’s D. other
24. As a child, Jack studied in a village school, -___ is named after his grandfather.
A. which B. where C. what D. that
25.Mary made coffee ________ her guests were finishing their meal.
A. so that B although
C. while D. as if
26. I have seldom seen my mother ________ pleased with my progress as she is now.
A. so B.very
C. too D. rather
27. Mrs. White showed her students some old maps _________from the liberary.
A. to borrow B. to be borrowed
C. borrowed D. borrowing
28. When you are home, give a call to let me know you _________safely.
A. are arriving B. have arrived
C. had arrived D. will arrive
29. Just be patient .You_____________ expect the world to change so soon.
A. can’t B. needn’t
C. may not D. will not
30. The little boy won’t go to sleep ______________his mother tells him a story.
A. or B. unless
C. but D. whether
31.—Everybody is going to climb the mountain. Can I go too, mom?
—______ Wait till you are old enough, dear.
A.Will you? B.Why not?
C.I hope so. D.I’m afraid not.
32.The discovery of gold in Australia led thousands to believe that a fortune _______.
A.is made B.would make
C.was to be made D.had made
33.We haven’t dicussed yet _______ we are going to place our new furniture.
A.that B.which C.what D.where
34.With Father’s Day around the corner, I have taken some money out of the bank_______ presents for my dad.
A.buy B.to buy
C.buying D.to have bought
35.—Was he sorry for what he’d done/
—_________.
A.No wonder B.Well done
C.Not really D.Go ahead
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s, came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry as he had an appointment(约会) at 9:00 am.
The nurse had him take a 36 in the waiting area, 37 him it would be at least 40 minutes 38 some one would be able to see him. I saw him 39 his watch and, since I was 40 busy –my patient didn’t 41 at point hours, I would exam his wound. While taking care of his wound, I asked him if he had another doctor's appointment. The gentleman told me no and told me that he 42 to go to the nursing home to eat breakfast with his 43 . He told me that she had been 44 for a while and that she has special disease. I asked if she would be 45 if he was a bit late. He replied that she¬¬¬¬¬ 46 knew who he was, that she had not been able to 47 him in five years now. I was 48 , and asked him, "And you 49 go every morning, even though she doesn't know who you are?"
He smiled as he patted my hand and said, "She doesn't know me, but I know who she is." I had to hold back 50 as he left.
Now I 51 that in marriages, true love 52 an acceptance of all that is, The happiest people don't 53 have the best of everything; they just 54 the best of everything they have. 55 isn’t about how to live through the storm,but how to dance in the rain.
36. A. breath B.test C. seat D.break
37. A. persuading B.promising C. understanding D.telling
38. A.if B.before C. since D.after
39. A.taking B.fixing C. looking at D.winding
40. A.very B. aslo C. seldom D.not
41. A. turn up B.show off C come. D.go away
42. A. needed B. forgot C. agreed D.happened
43. A. daughter B. wife C. mother D.sister
44. A. late B. well C. around D.there
45. A. lonely B. worried C.doubtful D.hungry
46. A.so far B.neither C. no longer D.already
47. A. recognize B. answer C. believe D.expect
48. A. moved B. disappointed C.surprised D.satisfied
49..A.only B. then C. thus D.still
50. A.curiosity B. tears C. words D. judgment
51. A. realize B. suggest C. hope D. prove
52.A..agreement B. expression C. acceptance D. exhibition
53.A. necessarily B.completely C. naturally D. frequently
54.A.learn B. make C. favor D . try
55. A. Adventure B.Beauty C. Trust D. Life
第三部分 阅读理解 (共两节,满分40分
第一节(共 15小题;每小题2分,满分 30分 )
预读下列短文,从每题所给四个选项(A、B、、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Shakespeare’s Birthplace and Exhibition of Shakespeare’s Word

Welcome to the world-famous house where William Shakespeare was born in 1564 and where he grew up .The property (房产) remained in the ownership of Shakespeare’s family until 1806.The House has welcomed visitors traveling from all over the world, for over 250 years.
◆Enter through the Visitors’ Centre and see the highly-praised exhibition Shakespeare’s Word, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare.
◆Stand in the rooms where Shakespeare grew up.
◆Discover examples of furniture and needle work from Shakespeare’s period.
◆Enjoy the traditional (传统的) English garden, planted with trees and flowers mentioned in poet’s works.

 

■The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nearest is Windsor Street(3 minytes’ walk).
*The House may present difficulties but the Visitors’ Centre ,its exhibition ,and the garden are accessible (可劲的) to wheelchair users.
★The Shakespeare Coffee House (opposite the Birthplace) .

56.How much is the admission for a family of two grown-ups and two children?
A.£9.80 B. £12.00 C. £14.20 D. £16.40
57.Where is the nearest parking place to Shakespere’s Birthplace?
A.Behind the exhibition hall.
B.Opposite the Visitors’Centre.
C.At Windsor Street.
D.Near the Coffee House.
58.A wheelchair user may need help to enter_____________.
A.the house B.the garden
C.the Visitors’Centre D.the exhibition hall

B
EDGEWOOD-EVERY morning at Dixie Heights High School,customers pour into a special experiment;the district’s first coffee run mostly by students with special learning needs.
Well before classes start,students and teachers order Lattes Sappuccinos and Hot Chocolates.Then,durning the first period teachers call in orders on their room phones,and students make deliveries.
By closing tome at 9.20 a.m., the shop usually sells 90 drinks.
“Whoever made the chi tea, Ms. Schatzman says it was good,’ Christy McKinley, a second year student, announced recently, after hanging up with the teacher.
The shop is called the Dixie PIT, which stands for Power in Transition. Although some of the students are not disabled, many are, and the PIT helps them prepare for life after high school.
They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs. They keep a timecard and receive paychecks, which they keep in check registers.
Special-education teachers Kim Chevalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia.
Not that it was easy. Chevaliver’s first problem to overcome was product-related. Should school be selling coffee? What about sugar content?
Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped. She made sure all the drinks, which use non fat milk, fell within nutrition(营养) guidelines.
The whole school has joined in to help.
Teachers agreed to give up their lounge (休息室) in the mornings. Art students painted the name of the shop on the wall. Business students designed the paychecks. The basketball team helped pay for cups.
59.What is the text mainly about?
A. A best selling coffee.
B.A special educational program.
C.Government support for schools.
D.A new type of teacher- student relationship.
60.The Dixie PIT program was introduced in order to _______.
A. raise money for school affairs
B. do some research on nutrition
C. develop students’ practical skills
D. supply teachers with drinks
61.We know from the text that Ginger Gray _______.
A. manages the Dixie PIT programin Kenton Country
B. sees that the drinks meet health standards
C. teaches at Dixie Heights High School
D. owns the school’s coffee shop
C
Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly, flies like a fat chicken, eats green leaves, has the stomach of a cow and has claws(爪)on its wings when young. They build their homes about 4.6 m above the river, an important feature (特征)for the safety of the young. It is called the hoatzin.
In appearance, the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside. The head is small, with a large set of feathers on the top, bright red eyes, and blue skin. Its nearest relatives are the common birds, cuckoos. Its most striking feature, though is only found in the young.
Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip. Using these four claws, together with the beak (喙),they can climb about in the bushes, looking very much like primitive birds must have done. The hoatzins, however, live in modern world.
During the drier months between December and March hoatzins fly about the forest in groups of 20 to 30 birds, but in April, when the rainy season begins, they collect together in smaller living units of two seven birds for producing purposes.
When danger comes in the form of a snake of monkey, the yong hoatzins-maybe three in one family-jump over the side and into the river. They swim under about in the water until it is safe to return and then, using their claws, lift themselves up throgh the branches and back home. When they have learned to fly, they lose their claws and escape their enemies not by swimming but by flying off, in a slow and heavy way, to a neighboring tree.
62.What is the test mainy about?
A.Hoatzins in dry and rainy seasons.
B.The relatives and enemies of hoatzins.
C.Primitive birds and hoatzins of the Amazon.
D.The appearance and living babits of hoatzins.
63.Yong hoatzins are different from their parents in that_____.
A.they look like young cuckoos.
B.they have claws on the wings
C.they eat a lot like a cow
D.they live on river banks
64.What can we infer about primitive birds from the text?
A.They had claws to help them climb.
B.They could fly long distances
C.They had four wings like hoatzins.
D.They had a head with long feathers on the top.
65.Why do hoatzins collect together in smaller groups when the rainy season comes?
A.To find more food.
B.To protect themselves better.
C.To keep themselves warm.
D.To produce their young.
D
There were smiling children all the way. Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penage. Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives. This is the simple village people of Malaysia.I was moved.
I had always traveled to Malaysia by plane or car, so this was the first time I was on a train.I did not particularly relish the long train joumey and had brought along a dozen magazines to read and reread. I looked about the train. There was not one familiar face. I sighed and sat down to read my Economics
It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia. Johore Baru was just another city like Singapore, so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past. As we went beyond the city, I watchd the straight rows of rubber trees and miles and miles of green. Then the first village came into sight. Immediately I came alive, I decided to wave back.
From then on my joumey became interesting.I threw my magazine into the waste basket and decided to join in Malaysian life.Then everything came alive.The mountains seemed to speak to me. Even the trees were smiling.I stared at everything as if I was looking at it for the first time.
The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hungry. I looked at my wat -ch and was surprised that it was 3:00 pm. Soon the train pulled up at Butterworth. I looked at the people all around me.They all looked beautiful. When my uncle arrive with a smile, I threw my arms around thim to give him a warm hug (拥抱).I had never done this before. He seemed surprised and then his weather-beaten face warmed up with a huge smile. We walked arm in arm to his car.
I looked forward to the return journey.
66.The author expected the train trip to be .
A.adventurous B.pleasant C.exciting D.dull
67.What did the author remember most fondly of her train trip?
A.The friendly country-people.
B.The mountains along the way.
C.The crowds of people in the streets.
D.The simple lunch served on the train.
68.Which of the following words can best take the place of the word“relish”in the second paragraph?
A.choose B.enjoy C.prepare for D.carry on
69.Where was the writer going?
A.Johore Baru. B.The Causeway.
C.Bunerworth. D.Singapore.
70.What can we learn from the story?
A.Comfort in traveling by train.
B.Pleasure of living in the country.
C.Reading gives people delight.
D.Smiles brighten people up.
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Q&A
Question: I have recently got a serious position within my company. One of my new tasks is to make monthly progress reports on my depatment in front of other senior officials. During my first meeting, I presented and then opened the floor to questions. 71 . My first reaction was to answer defensively. Later, I realized that I shouldn’t have felt that way. But how can I keep cool and effectively answer questions in this type of settings?
Answer: Longraduations on your new position! Presenting in front of your peers(同事)is a hard task in itself, and it becomes much more difficult when a question-and-answer period is required. Question-and-answer periods as a great way to clarify the message and strengthen key points, 72
● 73
When a person is asking a question, show interest and a desire to understand the question by listening and asking for clarification.
●Buy time.
When facing a hard question, most people can’t give an answer immediately. Buy time by repeating the question in your own words. 74 . These techniques allow you to quickly organize your thoughts as well as to make sure you will be correctly answering the question.
●Suggest a private meeting.
A one-on-one meeting is a calmer setting than speaking in front of your peers. 75
A. Show your true interest.
B.Restate the question with respect.
C. Some ideas can be quite concrete.
D.There were many difficult questions.
E. It can also be more effective in exchanging ideas.
F. You many also ask for clarification on the question.
G. Here are some ideas that can help you prepare for your next meeting.
第二卷
注意:将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号 (^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划—横线,并在该下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
My friend Nick told me story about his experience back in the US.which was
very interested. One day he was having a yard sale and the old man living next door
come by to help. As the old man looked over the thing on the yard that were to be
sold,he stopped at a box of golden ball for Christmas trees. On the box was a card
say:”25 cents each.”” You will never sell these for that much.”he told Nick.
Convinced , Nick has brought the price up to 10 cents a piece. Without a moment’s
delay, my neighhor picked up the box but announced:”I ‘ll take them.”
第二节 书面表达(满分25分)
假设你是育才中学学生会主席李华。你校将举办一次英语演讲比赛(speech contest),希望附近某大学的外籍教师Smith女士来做评委。请参照以下比赛通知给她写一封信。
英语演讲比赛
主题:人与自然
时间:6月15日下午2:00-5:00
地点:501教室
参赛选手:10名学生
联系人:李华(电话44876655)
欢迎大家光临
注意:词数100左右。
Dear Ms. Smith,



With best wishes,
Li Hua



英语试题参考答案及评分标准
第一部分
1.B 2.B 3.A 4.B 5.C 6.A 7.C 8.A 9.A 10.B 11.C 12.A 13.C 14.C 15.B 16.B 17.C 18.B 19.C 20.A
第二部分
21.A 22.D 23.B 24.A 25. C 26.A 27.C 28.B 29.A 30.B 31.D 32.C 33.D 34.B 35.C 36.C 37.D 38.B 39.C 40.D 41.A 42.A 43.B 44.D 45.B 46.C 47.A 48.C 49.D 50.B 51.A 52.C 53.A 54.B 55.D
第三部分
56. B 57.C 58.A 59.B 60.C 61.B 62.D 63.B 64.A 65.D 66.D 67.A 68.B 69.C 70.D 71.D 72.C 73.A 74.F 75.E
第四部分
第一节:
My friend Nick told me ^ story about his experience back in the US.which was
a
very interested. One day he was having a yard sale and the old man living next door
interesting
come by to help. As the old man looked over the thing on the yard that were to be
came in 或ground
sold,he stopped at a box of golden ball for Christmas trees. On the box was a card
balls
say:”25 cents each.” ” You will never sell these for that much.”he told Nick.
saying
Convinced, Nick has brought the price up to 10 cents a piece. Without a moment’s
down
delay, my neighhor picked up the box but announced:”I ‘ll take them.”
His and
第二节
五、One possible Version
Dear Ms. Smith,
I’m Li Hua, Chair of the Student Union of Yucai Middle School, which is close to your unicersity.I’m writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in our school on June 15, It will start at 2:00 pm and last for about three hours.Ten students will deliver their speeches on the given topic “Man and Nature”. We hope that you will accept our invitation if it is convenient for you. Please call me at 448876655 if you have any questions.
I am looking forward to your reply.

with best wishes
Li Hua
 

阅读本文章的读者还阅读了

国家地理:Alternative Energy 可替代能源

电信ChinaNet无线上网WiFi包年不限时间流量全国通用

新概念英语第一册课后书面练习题及答案143-144

评论:公务员放假半年 “赎买”官员手中权力

2010年高考真题及答案 海南卷——英语

外贸业务员工作职责

十部关于外星人的经典大片

墨玦 上传的其他话题

2010年高考真题及答案 海南卷——英语

2010年高考真题及答案 海南卷——生物

2010年高考真题及答案 海南卷——物理

2010年高考真题及答案 海南卷——地理

2010年高考真题及答案 海南卷——化学

2010年高考真题及答案 安徽卷——语文

2010年高考真题及答案 安徽卷——英语

2010年高考真题及答案 安徽卷——理科综合

2010年高考真题及答案 安徽卷——理科数学

评论

看不清?
触屏版|电脑版|TOP
© 2014 我要模考网